V obci vznikla nová agora

30.11.2007 Snina

Stakčínska Roztoka 30. novembra (TASR) - V centre obce Stakčínska Roztoka v Sninskom okrese vznikli nové priestory na spoločenské a kultúrne stretnutia tamojšieho obyvateľstva.
Nová agora sa rozprestiera na pozemku pri obecnom úrade a školských zariadeniach. Upravené priestranstvo má viacero častí a je určené všetkým skupinám obyvateľstva.
\"Financie na zrealizovaný projekt vo výške 150 tisíc korún získala samospráva z programu Priestory 2007, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis spolu s ČSOB Finančou skupinou, \" uviedla dnes pre TASR manažérka programu Priestory Martina Paulíková. Dodala, že slávnostné otvorenie agory sa uskutoční v sobotu 1. decembra o 14. hodine.
V treťom ročníku programu Priestory podporila spomínaná nadácia štyri väčšie projekty - každý sumou 150 tisíc korún. V Pruskom, Rajci, Rimavskej Sobote a Stakčínskej Roztoke dostali tak ľudia možnosť zmeniť zanedbané verejné priestranstvá na príjemné a bezpečné miesta. Do uzávierky súťaže zaevidovali jej organizátori 41 projektov z celého Slovenska s požadovanou sumou osem miliónov korún.
 

Vyberte región